15:48
Yaşam Kalitenizi Artırın! Yaşam Kalitesini Artırmanın Yegane Nitelikleri
Yaşam kalitesinin yegane unsuru okumaktır.
O halde durma, kutlu kitaptan bir öğüt oku ve uygula!

Yaşam Kalitesini Artırmanın 3 Önemli Yolu

  1. Düzinelerce makale, yazı ve liste vardır yaşam kalitesini artırmaya dair. Bunların hemen hepsi aynı şeylerden bir başka şekilde bahseder. Dolayısıyla üç önemli yoldan birincisi vakti boşa harcayıp, bunlarla uğraşmamaktır. 
  2. Bütün beşerin, nizam ve alemin en yegane değerlisi, yaşam kalitesinin artırılmasında da büyük role ve öneme sahip olan kitabın okunması olmazsa olmaz 2. önemli yoldur. 
  3. Bu önemli kitabın tebliğ ve harfiyen, adabı muaşere içerisinde hayatımıza geçirmek, tam manasıyla tatbik etmektir. 
Konuya detaylıca ve dayanaklarla bakacak olursak, kısacası durum şöyledir; 
  1. "Kitap Okuyun" der uzmanlar, tıpkı yegane büyük kitapta yazıldığı gibi; "Oku! seni yaratan tanrının adıyla oku ki, bütün mahlûkatı o yarattı."
  2. "Çok Çalışın" diyorken uzmanlar; demez mi ki yüce mevlanın elçisi, can resul Muhammet (S.A.V) ki, "Hiç ölmeyecek gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın. Allah'ın sana verdiğinden (onun yolundan harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma...''(Kasas Suresi 77.ayet)
  3.  "Kendinize Vakit Ayırın" diye yazar her makalede, her uzmanın dinde nara olur bu söz. O halde bizler de sözü uzatmadan, yalana bulandırmadan, sizi yormadan ve haddi aşmadan kısacası diyelim de büyük kitapla sizleri baş başa bırakalım. Bulup, okumak ve hayat kalitemizi yükseltmek bu kitap sayesinde mümkün ve kesindir. Burada yazanların değişken bir üslupla aksettirilmesinin ve uzmanlık taslayarak öğüt verilmesinin bir anlamı yok. 
Bu mübarek, kutlu ve büyük kitap şüphesiz ki alemlerin tek rabbi ve kudret sahibi olan Allah azze ve cellenin kulu ve elçisi olan peygamber Hz. Muhammet (S.A.V)'e gönderdiği Kur'an-ı Kerim'dir. 
"Yaşam Kalitenizi Artırın! Yaşam Kalitesini Artırmanın Yegane Nitelikleri" başlıklı bu blog yazısı, "08.09.2017" tarihinde "İstanbul" konumunda yazıldı. Bu blog yazısı yazılırken hava durumu Parçalı bulutlu 23 dereceydi ve döviz kuru da Dolar: 3,4146 | Avro: 4,1079 | Altın: 946,16 | Borsa: 108.462 şeklindeydi.
Yazım günü gelişen olaylar: "50 Öğrenci gözaltına alındı. Meksika'da 100 yılın depremi oldu: 8,2."
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 882 | Ekleyen: jungnet | Etiket: Yaşam kalitesini yükselten kitap, kalite unsurları, yaşam kalitesini yükseltme, yaşam kalitesi | Değerlendirme: 5.0/1
Toplam Görüş: 0
avatar