09:05
Takım Liderinin Müşteri Temsilciliği
Çağrı merkezi bana göre 18-25 arası gençlerin çağrı alması ve sonrasında kendi işleri için yönlendirilmesi gereken bir sektör.
Sinirli ve gergin bir insansak eğer bu işi yapmamamız gerekiyor.

Takım Lideri Gamze CANKURT'a göre;

2010 yılında ilk çağrı merkezi deneyimine atılmış oldum. 1 ay eğitimden sonra koçlar eşliğinde çağrıya oturduk. Hiç unutmam ilk çağrım 48 dakika sürmüş ve çağrının sonunda satış yapmıştım. İlk aylar hevesle iş yapardık sonra arkadaş ortamını seversiniz ve işe çağrı almak için değil arkadaşlarınızla güzel şeyler yaşamak için koşa koşa gidersiniz. 10 saat telefonda satış yapmak için boğazınızı yırtarsınız bir çağrıdan diğer çağrıya geçme arasında boşluk zamanınız 3 saniye. Artık işe o kadar alışırsınız ki ilk çağrım 48 dakika şimdiki en uzun çağrım 3 dakika düşünün kendime zamanla neler kattım. 6 ay sonra sürekli konuşmaktan sıkılırsınız, işi bırakmayı düşünürsünüz. Fakat o kadar güzel arkadaşlık kurarsınız ki, sevmeseniz de o işi yaparsınız, çünkü yaş ortalaması düşük enerjisi bol yerlerdir çağrı merkezleri. Eğer bu işi yapacaksanız enerjiniz yüksek olmalı ve hırslı olmalısınız. Şuna inanıyorum ki, ben çağrı merkezlerinde hep iyiydim. Örnek gösteriliyordum. Neden mi? Hırstan dolayı. Kimse benden çok satış yapamazdı kimse benden fazla çağrı alamazdı ve enerjim o kadar yüksekti ki eğlenir ve eğlendirirdim.

Kötü yönü illaki var. Sonuçta yüzlerce insan var çağrı merkezlerinde. İyi anlaştığınız kadar sevmediğiniz, size itici gelenler de var. Sürekli dedikodular, sürekli sizin yapmış olduğunuz işi küçümseyenler olabiliyor. Tek hatam onları takmak oldu. Aslında onlara yokmuş gibi davranmış olsaydım benim için daha iyiydi. Faydası var mı? Var, sana o kadar güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kazandırır ki hayat boyunca yanındadırlar. Hızlı konuşmayı kendini daha güzel ifade etmeyi öğrenebiliyorsun, Bir de o kadar zararları çok konuşmaktan boğazlarınızda sorunlar çıkabiliyor. Kendi özel hayatınızda telefondan nefret edebiliyorsunuz.

Çağrı merkezi bana göre 18-25 arası gençlerin çağrı alması ve sonrasında kendi işleri için yönlendirilmesi gereken bir sektör. Erkekler için asker öncesi çalışılabilecek bir yer. Askerlikten sonra bu işi bana göre yapmamaları gerekiyor. Bayanlar ise zamanla tahammülleri kalmadığı için yaş sınırları 30 olmalı. O da en üst yaş seviyesi olmalı. Tavsiye dersek buna; eğer bu işi yapıyorsak gülümsemeli, duygudaşlık kurmalıyız.

Sinirli ve gergin bir insansak eğer bu işi yapmamamız gerekiyor. Ama yine de çağrı merkezlerinde çalışmaya değer.

Gamze CANKURT


"Takım Liderinin Müşteri Temsilciliği" başlıklı bu blog yazısı, "21.04.2017" tarihinde "Bostancı-Kadiköy/İstanbul" konumunda yazıldı. Bu blog yazısı yazılırken hava durumu Bulutlu 9 dereceydi ve döviz kuru da Dolar: 3,6474 | Avro: 3,8979 | Altın: 961,43 şeklindeydi.
Yazım günü gelişen olaylar: ""
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 936 | Ekleyen: jungnet | Etiket: müşteri temsilciliğine dair, öneriler, çağrı merkezi deneyimleri, takım lideri gamze cankurt | Değerlendirme: 5.0/2
Toplam Görüş: 0
avatar