13:19
Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz
Okumaya vakit yok ki, anlamaya takat kalsın.
Dinlemek ve izlemek zor gelirken, okumak ve anlamak ne mümkün

Peki biz ne yapıyoruz?

Sosyal medyada oyun, bilgisayarda oyun oynuyoruz. Video ağlarında komedi veya erotik görüntüleri izliyoruz. Okumak gibi bir huyumuz zaten yok, olsa da iki konu dışında hiç bir konuya ilgi duymuyoruz. Futbol ve erotik hikayeler. Bu veriler arama motoru ve gözlem anketleri sayesinde tespit edilmiştir. 

Okuduklarımız kısa başlıklar. İlgi çekerse içeriğine bakıyor ama sadece ilk cümlesini okuyoruz. Onu bile tam saymamak gerekli. İlginç bir videoyu tam izleme huyumuz yok. İleri sarma ve yarıda kesip, kapatma huyumuz var. Film izlerken dahi ilk bölümleri atlıyor, film esnasında farklı işlere kafa yoruyoruz. İlk 15 dakikada, hatta 10 dakikada sarmayan, beğenmediğimiz hiç bir filmi izlemiyoruz; dahası kapağını beğenmediğimiz filmleri almıyor ve açmıyoruz bile. 
 

Haber mi Okuyoruz?

Evet, spor haberleri okuyoruz ama voleybol, tenis ve yüzme gibi sporlar bize göre spor değiller. 

Ders mi Çalışıyoruz?

Evet, dersten kapa kaldırmıyoruz. Bir siteye girip, bir iki konuya göz gezdiriyoruz ama o konuları not almak, ilave bilgilere bakmak gibi huyumuz yok. Zaten buna zaman da yok. Çünkü ders çalışırken, sözleri anlamsız bir pop şarkısı o esnada çalıyor ve bizim Facebook hesabımız hep açık. Gözümüz orada. Takip ettiğimiz sayfa ve guruplar ise manidar; komedi, itiraf vb.
Dahasını sıralamakla alır başını gider. Boş yere detaylarla uzatmaya gerek yok. Zaten okuduğumuzda yok. Sözün kısası bence bizde durum böyle. 

Bu arada demeyelim ki, biz televizyon izliyoruz. Televizyon değil, sadece manasız ve ahlaksızlığa tapınan dizileri izliyoruz. 
"Okumuyor, Yazmıyor, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz" başlıklı bu blog yazısı, "14.09.2017" tarihinde "Soğanlık, Kartal - İstanbul / Türkiye" konumunda yazıldı. Bu blog yazısı yazılırken hava durumu Parçalı Bulutlu 28 dereceydi ve döviz kuru da Dolar: 3,4674 | Avro: 4,1198 | Tam Altın: 942,63 şeklindeydi.
Yazım günü gelişen olaylar: ""Süikastçı", "Kocaayak ve Oğlu" ve "Siccin 4" filmleri vizyona girdi. "Uçan Tabut" ve "Sapiens" kitapları en çok satılanlar listesinde yer aldı."
Kategori: Seyir Defteri | Okunma: 966 | Ekleyen: jungnet | Etiket: Okumuyor, izlemek, İzlemiyor ve Dinlemiyoruz, biz ne yapıyoruz, Yazmıyor, haber mi dinliyoruz, okumak, dinlemek | Değerlendirme: 5.0/1
Toplam Görüş: 0
avatar