13:52
İlgi Dağılması Yaşatan İnternet Siteleri
İnternet sitelerindeki abartılı reklam ve görseller göz yoruyor, ağırlıklı olarak okuru bezdiriyor.

Bu İnternet sitelerini hazırlayanlara, "E Be İnsaf!" demek yerinde olur yani. Kültür-Sanatla ilgili haberleri cımbızla arayıp bulur olduk. Bir haberi okurken, alakasız bir reklam, onlarca farklı haberi de okutma gayreti, yorucu ve sıkıcı görsel baskı kişiyi bunaltıyor. Bu yüzden okur da kendince bir çözüm üretmeye çalışıyor, uzun yazıları okumak yerine, kısaca konuyu anlamaya çalışıyor ve kısa özet görmek istiyor. Detayları önemsemiyor. Halbuki, daha sade, daha biçemli ve reklamların abartılmadan yansıtılıp, renk uyumunun 3 adeti geçmediği, estetik tasarımlı sitelerde yazı okutulmaya özen gösterilse çok daha verimli bir okur kitlesi elde edilebilir. 

Şöyle bir özetlemek gerekirse haber, metin vb. yazı tabanlı sitelerde bir sayfada 3'ten fazla reklam olmamalı, bu reklamlar da içerikle uyumlu ve renk olarak abartılı durmamalıdır. Önerilen içerik veya sayfa alanlarında 5'ten fazla öneri bulunmamalı ve okur, içeriğe odaklanabilmelidir. Yazım türünde başlık defalarca tekrar edilmemeli ve gereksiz anlatımlar olmamalıdır. Başlıkta bir durum belirtiliyor ise ilk paragrafta bu anlatılmalıdır. En sona bırakılmamalı ve ana temadan asla uzaklaşılmamalıdır. Ayrıca çok uzun ve karışık konularla yazım yapılmamalıdır. 
Kaynak kullanımında mutlaka kaynak gösterilmeli ve 2 - 3'ten fazla görsel kullanılmamalıdır. Metin içerisinde 2'den fazla renk tercih edilmemelidir. Bu renkler de vurgu amaçlı kırmızı, yeşil veya mavi olabilir. Bir yazı içerisinde 2'den fazla alanda/sözcükte bağlantı olmamalı ve bu bağlantılarda reklam amaçlı olmamalıdır. Site içi farklı bir konu açıklaması için bağlantı verilebilir ve yine bilgilendirme amaçlı farklı siteye yeni pencerede açılan bağlantı kullanılabilir. 

Bu bilinç ekseninde yeni kaliteli İnternet siteleriyle karşılaşmak ümidiyle... 
Eklentiler: Görsel 1

"İlgi Dağılması Yaşatan İnternet Siteleri" başlıklı bu blog yazısı, "13.04.2017" tarihinde "" konumunda yazıldı. Bu blog yazısı yazılırken hava durumu dereceydi ve döviz kuru da şeklindeydi.
Yazım günü gelişen olaylar: ""
Kategori: Gelişi Güzel | Okunma: 984 | Ekleyen: jungnet | Etiket: içerik okumaya yönelik, İnternet sitelerindeki reklamların , kaliteli içeriklere dair, İnternet siteleri hakkında, kaliteli sitelere dair | Değerlendirme: 0.0/0
Toplam Görüş: 0
avatar