Özgürlüğüm için yaşıyor ve yapıyorum.
Özgürlük İçin...Günümüz dünyası çok garip bir hal aldı. Artık birçokları birçoklarına belli bedeller karşılığında özgürlük satmaya başladı. Aslında özgürlük değil, özgürlüğün kısıtlamasını gevşetme anlaşması,demek daha doğru. Detaylara girmeyeceğim. Yoksa sayfalar dolusu şey anlatmak gerekir. Ben de bu kapsamda bazı alanlarda özgür olmayı her birey gibi arzuluyorum. Özgürlüğüm için şunları yaptım; 
Başta Google olmak üzere birçok arama motoru kısıtlama ve taraflı sonuç sunumu yapmaktadır. Ayrıca tüm kişisel bilgi ve arama geçmişimizi de kayıt altına alıp, bizi takip etmektedir. Özgürlüğüm için kendi arama motorumu kurdum: Rastgelelik Kavramsal Veri Arama Motoru.
Özgür Vikipedi, ne kadar özgür sizce? Ne kadar tarafsız? Saatlerce emek verip yeni maddeler oluşturuyor, kimi içerikleri farklı dillerden çeviriyor ve zaman, emek sarf ediyorsunuz. Ama Wikipedia, hiç bir emeği dikkate almadan saçma gerekçeler ile maddeleri siliyor veya değiştirip, özgünlüğünü değiştiriyor. Dahası taraflı yayınlarıyla ülkemiz, dil ve toplumumuzun temel gelenek ve ilkelerine aykırı yayınlar yapıyor. Tarafsız ilkesi, pek de tarafsız değil. ABD mentalizmine uygun bir taraflılık ilkesi var. Emeklerimin heba olmasına ve özgürlüğümün kısıtlanmasına dur demek için kendi Viki platformumu kurdum. Diğer vikilerden daha özgür Rastgelelik Viki'yi ... Devamını Okuyun »
Kategori: Gelişi Güzel | Okunma: 1823 | Ekleyen: jungnet | Tarih: 10.08.2020 | Yorum (0)